Veelgestelde vragen Amsterdam Boats

Bekijk hier de veelgestelde vragen van Amsterdam Boats. Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via (020) 624 76 35.

 • We hebben boot gehuurd en er wordt slecht weer voorspeld, wat nu?

  Helaas kunnen wij geen mooi weer garantie afgeven en er is geen annuleringsverzekering. Kosteloos annuleren is niet mogelijk. Bij annulering gelden de algemene voorwaarden. Echter, op basis van beschikbaarheid, kunnen wij kijken of de vaartocht verzet kan worden naar een andere datum. In dat geval moet u rekening houden met wijzigingskosten. Op de sloep ‘Manhattan’ is een overkapping beschikbaar. Onder deze overkapping is plaats voor 12 personen. Op verzoek kunnen wij zorgen voor paraplu’s en dekentjes aan boord (kosteloos). Op basis van beschikbaarheid kunnen wij uw vaartocht omboeken naar een overdekte (salon)boot. Naast wijzigingskosten kan er, afhankelijk van de boot, een meerprijs van toepassing zijn. Bij inzet van een andere boot zijn andere voorwaarden van toepassing. Zo mag er op overdekte boten geen eigen catering worden meegebracht. Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 • Is eigen catering/drank toegestaan aan boord?

  Ja, maar uitsluitend op onze open sloepen is dat toegestaan zonder meerprijs. Mocht u gebruik willen maken van een grote koelbox met ijs (40 liter/ 8 kilo ijs) dan kunnen wij dit voor u verzorgen a € 25. Op onze salonboten en salontjalken daarentegen is het meebrengen van eigen catering/dranken uitsluitend toegestaan tegen een uitkoopbedrag. Zelf bieden wij een breed assortiment aan dranken en catering mogelijkheden. Mochten uw wensen niet aansluiten op ons aanbod adviseren wij u contact met ons te op te nemen. In overleg leveren wij ook catering op maat.

 • Uitkoopbedragen catering en kurkgeld:

  Hapjes/lunch
  € 5,50 p.p.
  Maaltijd (diner / buffet)
  € 10,50 p.p.
  Kurkgeld fles wijn (0,75l)
  € 12,75
  Kurkgeld fles prosecco/cava (0,75l)
  € 17,75
  Kurkgeld fles Champagne (0,75l)
  € 22,75
  Kurkgeld fles sterke drank (0,75l)
  € 27,75
 • Kan ik mijn bevestigde vaartocht kosteloos annuleren?

  Nee, na het bevestigen van uw reservering is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat na bevestiging wij de vaartocht van a tot z organiseren, personeel inplannen (die we ook niet kosteloos kunnen afzeggen), bestellingen plaatsen bij onze leveranciers en andere klanten definitief laten weten dat de boot niet meer beschikbaar is. De hoogte van de annuleringskosten is afhankelijk van het moment van annulering.

  Uw vaartocht vindt over meer dan 2 maanden plaats
  €75
  Uw vaartocht vindt over minder dan 2 maanden plaats
  15%
  Uw vaartocht vindt over minder dan 1 maand plaats
  50%
  Uw vaartocht vindt over minder dan 14 dagen plaats
  60%
  Uw vaartocht vindt over minder dan 7 dagen plaats
  75%
  Uw vaartocht vindt over minder dan 48 uur plaats / in het geval van een no-show
  100%
 • Wordt er via vaste routes gevaren?

  Nee, op basis van de tijdsduur van de vaartocht bepaalt de schipper een mooie route door (historisch) Amsterdam. Het staat u vrij om bij het opstappen uw wensen door te geven aan de schipper. Deze zal, wanneer mogelijk, aan uw wensen voldoen.

 • Kan er rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën?

  Amsterdam Boats kan in goed overleg met de desbetreffende cateraar rekening houden met speciale dieetwensen of allergieën. In sommige gevallen kan dit betekenen dat er een extra toeslag aan verbonden is. Dieetwensen en allergieën dienen uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van uw vaartocht bij ons bekend te zijn.

 • Kunnen de boten bezichtigd worden?

  Ja, de boten kunnen op werkdagen (op afspraak) tussen 09.30 – 17.00 bezichtigd worden. Mocht er op het tijdstip van bezichtiging een boeking geplaatst worden dan zijn wij genoodzaakt de afspraak met u te verplaatsen naar een andere datum en/of tijdstip.

 • Hoe zijn jullie verzekerd?

  Wij zijn uitstekend verzekerd en hebben daartoe alle verzekeringen die van een professionele bootverhuurder verwacht mogen worden waaronder: AVB, AVP, Casco, Collectieve ongevallen en P&I.

 • Is er muziek aan boord of moet ik dit zelf verzorgen?

  Wij zijn gebonden aan de wetten en regels die de overheid stelt ten aanzien van verstrekte muziek aan boord. Dit betekent dat met uitzonderingen van de open sloepen, alle boten zijn voorzien van een professionele geluidsinstallatie met een limiter afgesteld op 76dB. U kunt uw eigen muziek meenemen (iPod / telefoon). Mocht u geen eigen muziek meebrengen dan verzorgen wij, indien gewenst achtergrondmuziek. Op de open sloepen is, vanuit Gemeente Amsterdam, versterkte muziek niet toegestaan.

 • Is het mogelijk om de boten te branden (reclame aanbrengen)?

  In goed overleg staan wij enkel de volgende branding toe:

  • Stickers (alleen op de ramen)
  • Vlaggen en banners
  • Magneten (alleen op romp)

  Het aanbrengen van reclame-uitingen is alleen toegestaan na onze goedkeuring en er kunnen kosten aan verbonden zijn.

 • Wat betekent de “Vermakelijkheidsretributie” op mijn offerte?

  Vermakelijkheidsretributie is een belasting die de rederij per persoon moet afdragen aan de gemeente Amsterdam in verband met het bedrijfsmatig aanbieden van amusement, ontspanning of vermaak. De hoogte van de vermakelijkheidsretributie is € 0,66 per persoon.

 • Zijn de boten geschikt voor minder validen/invaliden?

  Onze boten hebben geen speciale voorzieningen voor minder validen/invaliden. Wij gaan echter graag met u in gesprek om zo te bekijken welke boot het meest geschikt is voor uw specifieke situatie en welke praktische mogelijkheden wij u kunnen bieden.

 • Wat doet Amsterdam Boats voor het milieu?

  Ruim de helft van onze vloot is uitgerust met een emissievrije elektrische aandrijving. Onze dieselmotoren zijn schoon, zuinig en stil en de diesel die we verbruiken wordt gecompenseerd via ons CO2 compensatieprogramma zodat elke vaartocht 100% CO2 neutraal is. Elk jaar maken we een extra boot elektrisch en in 2020 varen alle boten met een elektrische aandrijving. Zo beperken we onze impact op de grachten waar we zo van houden en zo trots op zijn.

  Leer hier meer over ons MVO-programma.

 • Kan ik een boot huren tijdens de nationale feestdagen?

  U kunt ten alle tijden bij ons terecht voor het huren van een boot, zo ook tijdens de nationale feestdagen. Houdt er rekening mee dat er mogelijk een toeslag van toepassing is of op sommige feestdagen (bijv. Koningsdag) wij werken met speciaal samengestelde pakketprijzen. Bel gerust naar (020) 6247635 om te informeren naar de mogelijkheden.

 • Zijn de boten van Amsterdam Boats een officiële trouwlocatie?

  Ja, het ‘ja-woord’ geven al varend over de Amsterdamse grachten is bij ons mogelijk. Wij zijn een officiële trouwlocatie. Onze boten bieden ruimte aan maximaal 75 genodigden. Belangrijk om te weten: Indien u de wens heeft om uw ceremonie aan boord te laten plaatsvinden dan dient u allereerst een optie op een dag & tijdstip te nemen bij de afdeling Burgerzaken van het Stadsdeel Centrum. U geeft hier aan dat u aan boord van één van de boten van Amsterdam Boats wilt trouwen en bespreekt alle benodigde zaken, zoals de opstaplocatie van de huwelijksambtenaar, met het Stadsdeel. Zodra u vervolgens de specifieke boot definitief heeft gereserveerd dient u de Gemeente te informeren zodat ook zij uw optie op de trouwdatum kunnen omzetten in een definitieve boeking.

Contact met Amsterdam Boats

Stuur ons een e-mail en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Liever telefonisch contact?
Bel ons op (020) 624 76 35.
Liever telefonisch contact? Bel ons op (020) 624 76 35.
Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur.

Kantoortijden
Maandag - Vrijdag:
09:00 uur - 17:30 uur

Bezoekadres
Veemarkt 185
1019 CH Amsterdam

Bedrijfsgegevens
Amsterdam Boats B.V.
KvK-nummer 35331505
IBAN NL05 ABNA 0514 2813 75
BIC ABNANL2A
BTW NL820564862B01

amsterdam-boats-logo

Amsterdam Boats

(020) 624 76 35

Algemene verkoopvoorwaarden Gebruikersvoorwaarden en disclaimer Privacyverklaring © 2006-2018 www.amsterdam-boats.com. Alle rechten voorbehouden.

© 2006-2018 www.amsterdam-boats.com. Alle rechten voorbehouden.