Veelgestelde vragen Amsterdam Boats

Bekijk hier de veelgestelde vragen van Amsterdam Boats. Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via (020) 624 76 35.

 • Zijn er Corona maatregelen getroffen?

  Ja, wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

 • We hebben boot gehuurd en er wordt slecht weer voorspeld, wat nu?

  Helaas kunnen wij geen mooi weer garantie afgeven en er is geen annuleringsverzekering. Kosteloos annuleren is niet mogelijk. Bij annulering gelden de algemene voorwaarden. Echter, op basis van beschikbaarheid, kunnen wij kijken of de vaartocht verzet kan worden naar een andere datum. In dat geval moet u rekening houden met wijzigingskosten. Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 • Is eigen catering/drank toegestaan aan boord?

  Op onze salonboten en salontjalken is het meebrengen van eigen catering/dranken uitsluitend toegestaan tegen een uitkoopbedrag. Zelf bieden wij een breed assortiment aan dranken en catering mogelijkheden. Mochten uw wensen niet aansluiten op ons aanbod adviseren wij u contact met ons te op te nemen. In overleg leveren wij ook catering op maat. Bekijk [hier](https://www.amsterdam-boats.com/eten-drinken) ons dranken en catering assortiment.

 • Tot wanneer kan ik mijn reservering wijzigen?

  Wijzigingen, zoals het aantal personen of cateringbestellingen, kunnen tot uiterlijk 5 werkdagen aan ons doorgegeven worden.

 • Kan ik na het bevestigen van mijn reservering nog de vaartijden aanpassen?

  U kunt uw vaartijden aanpassen mits de beschikbaarheid van de desbetreffende boot (en bij last minute wijzigingen, de personele planning) dit toelaat.

 • Kan ik mijn bevestigde vaartocht kosteloos annuleren?

  Nee, na het bevestigen van uw reservering is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat na bevestiging wij de vaartocht van a tot z organiseren, personeel inplannen (die we ook niet kosteloos kunnen afzeggen), bestellingen plaatsen bij onze leveranciers en andere klanten definitief laten weten dat de boot niet meer beschikbaar is. De hoogte van de annuleringskosten is afhankelijk van het moment van annulering. Bekijk [hier](https://www.amsterdam-boats.com/algemene-verkoopvoorwaarden) onze algemene voorwaarden.

 • Wordt er via vaste routes gevaren?

  Nee, op basis van de tijdsduur van de vaartocht bepaalt de schipper een mooie route door (historisch) Amsterdam. Het staat u vrij om bij het opstappen uw wensen door te geven aan de schipper. Deze zal, wanneer mogelijk, aan uw wensen voldoen.

 • Kan er rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën?

  Amsterdam Boats kan in goed overleg met de desbetreffende cateraar rekening houden met speciale dieetwensen of allergieën. In sommige gevallen kan dit betekenen dat er een extra toeslag aan verbonden is. Dieetwensen en allergieën dienen uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van uw vaartocht bij ons bekend te zijn.

 • Kunnen de boten bezichtigd worden?

  Ja, de boten kunnen op werkdagen (op afspraak) tussen 09.30 – 17.00 bezichtigd worden. Mocht er op het tijdstip van bezichtiging een boeking geplaatst worden dan zijn wij genoodzaakt de afspraak met u te verplaatsen naar een andere datum en/of tijdstip.

 • Kan ik een los kaartje kopen en daarmee aansluiten bij een groep?

  Ja, wij verhuren onze boten voor privé gelegenheden maar bieden ook een luxe beleving op de grachten middels ticket verkoop. Kijk op onze website [Tickets|Amsterdam Boats](https://tickets.amsterdam-boats.com/) voor ons actuele aanbod.

 • Heb ik een vaarbewijs nodig?

  Nee, al onze boten worden bestuurd door een professioneel gediplomeerd schipper.

 • Hoe zijn jullie verzekerd?

  Wij zijn uitstekend verzekerd en hebben daartoe alle verzekeringen die van een professionele bootverhuurder verwacht mogen worden waaronder: AVB, AVP, Casco, Collectieve ongevallen en P&I.

 • Is er muziek aan boord of moet ik dit zelf verzorgen?

  Wij zijn gebonden aan de wetten en regels die de overheid stelt ten aanzien van verstrekte muziek aan boord. Dit betekent dat met uitzonderingen van de open sloepen, alle boten zijn voorzien van een professionele geluidsinstallatie met een limiter afgesteld op 76dB. U kunt uw eigen muziek meenemen (iPod / telefoon). Mocht u geen eigen muziek meebrengen dan verzorgen wij, indien gewenst achtergrondmuziek.

 • Is het mogelijk om de boten te branden (reclame aanbrengen)?

  In goed overleg staan wij enkel de volgende branding toe:

  • Stickers (alleen op de ramen)
  • Vlaggen en banners
  • Magneten (alleen op romp)

  Het aanbrengen van reclame-uitingen is alleen toegestaan na onze goedkeuring en er kunnen kosten aan verbonden zijn.

 • Kunnen wij ook korter varen dan de minimale vaartijd van 2 uur?

  Ja dat kan. De prijs blijft echter ongewijzigd.

 • Zijn de prijzen vermeld op jullie website inclusief of exclusief de BTW?

  Al onze prijzen zijn exclusief BTW.

 • Wat betekent de “Vermakelijkheidsretributie” op mijn offerte?

  Vermakelijkheidsretributie is een belasting die de rederij per persoon moet afdragen aan de gemeente Amsterdam in verband met het bedrijfsmatig aanbieden van amusement, ontspanning of vermaak.

 • Zijn de boten geschikt voor minder validen/invaliden?

  Onze boten hebben geen speciale voorzieningen voor minder validen/invaliden. Wij gaan echter graag met u in gesprek om zo te bekijken welke boot het meest geschikt is voor uw specifieke situatie en welke praktische mogelijkheden wij u kunnen bieden.

 • Kan ik opstappen op een locatie die niet vermeld staat op jullie website?

  Niet alle afmeerlocaties staan vermeld op onze website. Mocht u een specifieke locatie in gedachte hebben neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dan kijken of de locatie voldoet aan de door ons en de Gemeente opgestelde eisen voor het afmeren van onze vloot.

 • Wat doet Amsterdam Boats voor het milieu?

  Ruim de helft van onze vloot is uitgerust met een emissievrije elektrische aandrijving. Onze dieselmotoren zijn schoon, zuinig en stil en de diesel die we verbruiken wordt gecompenseerd via ons CO2 compensatieprogramma zodat elke vaartocht 100% CO2 neutraal is. Elk jaar maken we een extra boot elektrisch en in 2020 varen alle boten met een elektrische aandrijving. Zo beperken we onze impact op de grachten waar we zo van houden en zo trots op zijn.

 • Kan ik een boot huren tijdens de nationale feestdagen?

  U kunt ten alle tijden bij ons terecht voor het huren van een boot, zo ook tijdens de nationale feestdagen. Houdt er rekening mee dat er mogelijk een toeslag van toepassing is of op sommige feestdagen (bijv. Koningsdag) wij werken met speciaal samengestelde pakketprijzen. Bel gerust naar (020) 6247635 om te informeren naar de mogelijkheden.

 • Zijn de boten van Amsterdam Boats een officiële trouwlocatie?

  Ja, het ‘ja-woord’ geven al varend over de Amsterdamse grachten is bij ons mogelijk. Wij zijn een officiële trouwlocatie. Onze boten bieden ruimte aan maximaal 75 genodigden. Belangrijk om te weten: Indien u de wens heeft om uw ceremonie aan boord te laten plaatsvinden dan dient u allereerst een optie op een dag & tijdstip te nemen bij de afdeling Burgerzaken van het Stadsdeel Centrum. U geeft hier aan dat u aan boord van één van de boten van Amsterdam Boats wilt trouwen en bespreekt alle benodigde zaken, zoals de opstaplocatie van de huwelijksambtenaar, met het Stadsdeel. Zodra u vervolgens de specifieke boot definitief heeft gereserveerd dient u de Gemeente te informeren zodat ook zij uw optie op de trouwdatum kunnen omzetten in een definitieve boeking.

Contact met Amsterdam Boats

Stuur ons een e-mail en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Liever telefonisch contact?
Bel ons op (020) 624 76 35.
Liever telefonisch contact? Bel ons op (020) 624 76 35.
Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur.

Wij zijn aangesloten bij Boot Huren Amsterdam, het boekingsplatform voor luxe boten met schipper in Amsterdam.

Kantoortijden
Maandag - Vrijdag:
09:00 uur - 17:30 uur

Bezoekadres
Veemarkt 185
1019 CH Amsterdam

Bedrijfsgegevens
Amsterdam Boats B.V.
KvK-nummer 35331505
IBAN NL05 ABNA 0514 2813 75
BIC ABNANL2A
BTW NL820564862B01

amsterdam-boats-logo

Amsterdam Boats

(020) 624 76 35

Algemene verkoopvoorwaarden Algemene inkoopvoorwaarden Gebruikersvoorwaarden en disclaimer Privacyverklaring © 2006-2018 www.amsterdam-boats.com. Alle rechten voorbehouden.

© 2006-2018 www.amsterdam-boats.com. Alle rechten voorbehouden.